Alle informatie over de voorjaarscompetitie 2023

Voorjaarscompetitie 2023 Ieder jaar doen ruim 30.000 teams mee aan wat door veel tennissers wordt beschouwd als de leukste periode van het tennisseizoen: de voorjaarscompetitie. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie over de voorjaarscompetitie 2023 en hoe je je team of individueel kunt aanmelden. Inschrijven is mogelijk tot en met zondag 8 januari 2023 door het invullen van onderstaand formulier.  

Speeldata en aanbod Klik hier voor de speeldata van de voorjaarscompetitie 2023. Klik hier voor het competitieaanbod van de voorjaarscompetitie 2023.  

Competitiebijdrage voorjaarcompetitie 2023 Voor het spelen van competitie vragen wij een competitiebijdrage. Uit de competitiebijdrage wordt de competitiebijdrage aan de KNLTB, de ballen en het eten betaald. Voor de voorjaarscompetitie 2023 wordt de competitiebijdrage bepaald op basis van het werkelijk aantal geplande thuiswedstrijden. Teams die meer thuiswedstrijden spelen, betalen dus iets meer dan teams met minder thuiswedstrijden. Dit is eerlijker dan te rekenen met een gemiddeld aantal thuiswedstrijden zoals in het verleden werd gedaan. Zie onderstaande de berekening met de competitiebijdrage voor de voorjaarscompetitie 2023 of Klik hier voor de berekening met de competitiebijdrage voor de voorjaarscompetitie 2023. De teamcaptains krijgen een

verzoek om de competitiebijdrage over te maken zodra de definitieve competitie indeling bekend is.

Inleveren ballen na de competitie Het is mogelijk om alle competitieballen na afloop van de competitie in te leveren. De teamcaptain krijgt dan het aanschafbedrag voor de ballen retour. Het retourbedrag is afhankelijk van het werkelijke aantal  blikken ballen dat wordt gebruikt wordt bij thuiswedstrijden. Wil je de ballen zelf houden? Dat kan, maar dan krijgt je team geen geld terug!  

Variabele aanvangstijden op zaterdag en zondag Op zaterdag en zondag gelden er variabele begintijden. Competitiewedstrijden mogen op zaterdag en zondag starten tussen 08.30 en 16.30 uur. De begintijd wordt bepaald door de thuisspelende vereniging. Bij thuiswedstrijden op zaterdag willen we starten tussen 13.00 en 15.00 uur, op zondag willen we starten tussen 09.00 en 12.00 uur. De begintijden worden bepaald als de competitie indeling definitief bekend is. Let op: genoemde begintijden zijn streeftijden. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Ieder team heeft in totaal 7 speeldagen.    

Vrijdagavondcompetitie: om de week en 5 speeldagen Om de drukte op de vrijdagavond te reguleren heeft de KNLTB weer besloten om op vrijdagavond ‘om de week’ te spelen. De ene week spelen de gemengde- en 8&9-teams, de andere week spelen heren- en damesteams. Ieder team heeft in totaal 5 speeldagen, om de overlap met toernooien en andere activiteiten van verenigingen zoveel mogelijk te beperken. Omdat de gemengde teams en de heren-/ damesteams teams op verschillende dagen competitie spelen, is het mogelijk om in beide competities uit te komen.   

Inschrijven jeugdteams Het inschrijven van de jeugdteams (Geel en Groen) gaat in overleg met onze trainer Rick Swakhoven. Rick maakt de indeling van de teams en zorgt samen met de Competitie Leider (CL), Ralf Systermans, voor de inschrijving. Rick schrijft ook de teams in voor Tenniskids (rode en oranje competitie).  

Individueel inschrijven Heb je (nog) geen competitieteam maar wil je wel graag competitie spelen? Geef je dan individueel op. Wij zullen dan kijken of er een passend team is om mee te doen aan de voorjaarscompetitie 2023.  

Aanvullende informatie

  • Op donderdag en vrijdagavond start de competitie om 19.00 uur;
  • Aanmelden houdt niet automatisch deelname aan de competitie in. In geval er meer inschrijvingen zijn dan beschikbare plaatsen, bijvoorbeeld voor de vrijdagavondcompetitie, besluit het bestuur welke teams worden toegelaten/ ingeschreven;
  • Financiële gevolgen zoals boetes, terugtrekken na inschrijving etc., zijn altijd voor rekening van het betreffende team;
  • Klik hier voor meer informatie van de KNLTB over de voorjaarscompetitie.  

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een mailtje naar onze competitieleider, Ralf Systermans. E-mail: [email protected]. En onze trainer Rick kan jullie natuurlijk ook te woord staan bij vragen. 

 

 

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 29438008

Tennisvereniging Ubach over Worms

Sportlaan 1
6374 CM Landgraaf

KVK-nummer

40187056